Algemene voorwaarden

Welkom

Welkom bij Verkeersschool Post en bedankt dat je voor ons hebt gekozen! We gaan ons uiterste best doen, jou een fijne rijopleiding te geven. Hieronder lees je de  algemene voorwaarden. Volg je lessen? Dan ga je akkoord!

Planning en afzeggen

 1. Lessen inplannen doen wij in overleg met jou.
 2. Geplande data worden via mail en/of SMS aan je bevestigd.
 3. Je kunt tot 48 uur voor een les kosteloos afzeggen per telefoon, WhatsApp of per mail. Bij een te late afmelding moet je het lesgeld betalen. Een te laat afgezegde les wordt niet bij je in rekening gebracht als er een dringende reden is, zoals het overlijden van een naast familielid, een begrafenis of een spoedopname in het ziekenhuis. Geen dringende reden is bijvoorbeeld: ziekte, ziekenhuisopname waarbij je weet dat je opgenomen wordt maar dit van te voren niet aangeeft, verandering van schoolrooster of vakantie.
 4. Een gereserveerde toets of examen kan je alleen afzeggen of wijzigen als je een medische verklaring van je huisarts kan overleggen.
 5. Als je te laat komt, niet aanwezig bent op de afgesproken locatie of als de instructeur vlak voor de les besluit dat je mentaal of fysiek niet in staat bent de les te volgen, dan brengen we de les wel in rekening. De instructeur zal 15 minuten wachten en proberen contact met je te zoeken. Bij geen gehoor of reactie van jou zal de instructeur vertrekken en de les in rekening brengen.
 6. Een betalingsachterstand kan reden voor ons zijn geplande lessen, toetsen en examens te annuleren. De gemaakte kosten voor de geplande toets en het examen zullen dan wel aan jou (de leerling) gefactureerd worden.
 7. Wij kunnen op ieder tijdstip een les of examen afzeggen als het niet veilig is om te rijden of als er sprake is van overmacht. We brengen dan geen kosten in rekening.
 8. Om een toets- of een examendatum voor je te kunnen reserveren, moet je aan onderstaande punten voldoen:
  1. Je hebt geen betalingsachterstand.
  2. Je gezondheidsverklaring is goedgekeurd door het cbr.
  3. Je hebt je theorie-examen gehaald (bij motor wanneer je geen B rijbewijs bezit, voor het AVB en voor het AVD examen).
  4. Je hebt voldoende lessen gevolgd/ingepland staan om een goede slagingskans te hebben. Dit is maatwerk.
 9. Al onze instructeurs voldoen aan de eisen van de WRM (Wet Rijonderricht Motorrijtuigen) en zijn in het bezit van een geldig instructeurscertificaat. Hierdoor kunnen wij jou theorie- en praktijkles geven.
 10. Als de lessen niet door kunnen gaan omdat de instructeur ziek is of omdat er een ongeval is gebeurd of de weers- en/of verkeersomstandigheden gooien roet in het eten, dan word je hiervan tijdig op de hoogte gesteld en er wordt een nieuwe afspraak gemaakt of een vervangende instructeur ingezet. Je kan in zo’n geval geen aanspraak maken op enige restitutie en/of schadevergoeding.
 11. Het nemen van motorrijlessen is voor eigen risico. Wij kunnen niet voorkomen dat een leerling, bij een verkeerde handeling of door het niet opvolgen van aanwijzingen, letsel oploopt of gewond raakt. De instructeurs zullen altijd zo duidelijk mogelijk zijn in hun aanwijzingen om een ongeval te voorkomen. Uiteindelijk ben jij verantwoordelijk voor je eigen beslissingen en handelingen in het verkeer.

Geldzaken

 1. We factureren lessen en examens vooraf per email. Deze factuur moet binnen 14 dagen worden voldaan. Tijdig afgezegde lessen worden verrekend.
 2. Betalen kan contant, of per bank. Facturen dienen binnen 14 dagen te worden voldaan.
 3. Onze lesurenadministratie is leidend voor de facturatie.
 4. Een langere pauze inlassen kan. Op jouw verzoek bevriezen we het les- en/of examentegoed voor een afgesproken periode. Als je, zonder enige vorm van communicatie en overleg, langer dan 4 maanden geen lessen hebt gevolgd en we hebben niets van je gehoord, dan vervalt het les- en examentegoed.
 5. Als je de rijopleiding afbreekt met een geldige reden, kun je ons binnen 4 maanden mailen met een verzoek het vooruitbetaalde les- en examengeld uit te keren. Een geldige reden is: overlijden van de leerling, of een medische reden waardoor de lessen niet voortgezet kunnen worden (moet aangetoond worden met een medische verklaring van de huisarts) of een plotselinge verhuizing buiten een straal van 25 km, gemeten vanaf het adres van de rijschool. Ik reken in dit geval 25 euro administratiekosten en de pakketkorting vervalt. Geen geldige reden is: geen tijd hebben of geen motivatie meer hebben om te lessen. In dit geval zal er geen restitutie mogelijk zijn.
 6. Mochten de lesprijzen/examenprijzen worden verhoogt, zal dit pas worden toegepast op het moment dat het lespakket is afgelopen.
 7. Als je niet tijdig betaalt, hanteren we de volgende procedure: Als er een achterstand in de betaling ontstaat, krijg je in eerste instantie een herinneringsfactuur per mail. Wordt hier geen gehoor aan gegeven, dan ontvang je daarna nog een whatsapp bericht ter herinnering. Tijdens deze procedure zullen we ook telefonisch contact met je zoeken. Mocht het toch voorkomen dat je niet betaalt, dan schakelen we een incassobureau in. De extra kosten die hierbij gemaakt gaan worden, worden doorberekend aan jou.
 8. Alle eventuele verkeersboetes die ontstaan als gevolg van verkeersovertredingen en -misdrijven, te wijten aan jouw eigen handelen, tijdens een motorrijles zullen te allen tijde direct op jou verhaald worden.

Voor aanvullende voorwaarde zie ingevuld en ondertekend BOVAG formulier.

Privacy

Uiteraard respecteren we je privacy en vragen en bewaren dus alleen gegevens die we nodig hebben om je rijopleiding zo goed mogelijk voor je te regelen of andere zaken te doen waar toe we verplicht zijn. Wanneer je geslaagd bent, zullen we je gegevens archiveren en plaatsen we graag een foto van jouw succes op Facebook en Instagram. Wil je dat niet, geef het dan gerust bij ons aan.

Heel veel lesplezier!